Afvallen helpt in het voorkomen van artrose

Wanneer je vijf kilo weet af te vallen, verminder je de kans op artrose met wel 25%. Dit blijkt uit een onderzoek van bewegingswetenschapper Jos Runhaar.

Deze studie maakte deel uit van een wereldwijde studie. In deze studie werd onderzocht in welke mate bewegen, gezond eten, supplementen kunnen bijdragen aan het voorkomen van artrose.

In Nederland hebben 6,5 miljoen mensen matig tot ernstig overgewicht. Al langer was bekend dat overgewicht de kans op artrose vergroot. wanneer je 5 kilo of 5 procent van het totale gewicht afviel kreeg 15 procent van de vrouwen artrose, in de groep die geen gewicht verloor was dat 20 procent. Huisartsen en fysiotherapeuten kunnen met deze bevindingen hun patiënten motiveren om hun leefstijl aan te passen.

Afvallen is lastig en zeker wanneer je voor een duurzaam resultaat gaat. Bij Artrosepijn.nl houden we hier rekening mee en kunnen samen met jou kijken naar wat het beste bij jou past. Er is geen dieet of methode die het beste werkt. We hebben keuze uit verschillende mogelijkheden. Het beste dieet is een dieet wat je kan volhouden. Ga bij jezelf na of je het gekozen dieet een jaar lang kan volhouden. Zo niet, begin er niet aan!

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Neem dan contact op!

Related Articles

WISP1

Mensen worden ouder dan voorheen. Naar schatting zullen in het jaar 2050 minimaal 130 miljoen mensen te maken krijgen met gewrichtsklachten, waaronder artrose. Veroudering, overgewicht,…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.